ZOETE BROODSCHOTEL



Een perfect weekendontbijtje. Gewoon omdat je dan net wat langer de tijd hebt om zo'n heerlijk ontbijt klaar te maken.

Samen met Teije dook ik zondagochtend de keuken in om deze zoete broodschotel klaar te maken. Terwijl ik de sneetjes brood besmeerde met mijn zelfgemaakte fruitspread, klopte Teije in een kom alvast de eieren los. Zo kon de zoete schotel al snel de oven in, om even later een heerlijk geurende keuken en woonkamer te hebben.


ZOETE BROODSCHOTEL

Voor één broodschotel

Nodig

12 sneetjes casino tarwebrood (of witbrood, als dat je voorkeur heeft) | 50 gram boter | 12 el fruitspread | 3 eieren | 125 ml melk | 125 ml slagroom | 2 el suiker | 100 gram aardbeien

Doen

• Verwarm de oven voor op 175 °C.

• Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en fruitspread en snijd ze 2 keer schuin doormidden.

• Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de aardbeiden ertussen.

• Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk en suiker erdoor.

• Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Snijd de grotere aardbeiden kleiner en verdeel de aardbeien over de broodschotel.

• Bak de broodpudding in 30-40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm. Bestrooi met poedersuiker en smullen maar! Garneer eventueel met verse aardbeien.


#zoetebroodschotel #broodpudding #fruitspread #uitdekeukenvannica

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.