ZELF KRUIDENKAAS MAKEN



Ik ben dol op zachte room- of kruidenkaas om op een lekker stokbroodje of toastje te smeren, maar helemaal op een verse bagel. Wie mijn vorige blog gelezen heeft, met de heerlijke homemade bagels van 'Uit Pauline's keuken', snapt dat deze natuurlijk belegd moest worden met een dikke dot kruidenkaas!

Gelukkig kun je ook zelf heel makkelijk een gezonde en lekkere kruidenkaas maken, door kwark (voor een lekkere, romige smaak het liefst volle, maar met magere gaat het ook) te laten uitlekken. Roer er wat kruiden door en in een handomdraai maak jij je eigen heerlijke en gezonde kruidenkaas.


Zo maak je 'm;

Nodig

500 gram volle kwark | 1 teentje knoflook, fijngeperst | kleine hand platte peterselie, fijngesneden | zout en peper | 1 citroen, rasp en sap

Doen

Span een hydrofiele luier of een theedoek over een kom of in een vergiet en dan in een kom | Schep de kwark erin en laat dit minstens 8 uur in de koelkast uitlekken | Schep de uitgelekte kwark in een kom | Hak de kruiden fijn | Doe de knoflook, de kruiden, flink wat peper, wat zout, de citroenrasp en -sap bij de kwark en meng alles met een lepel door elkaar | Klaar! Serveer de kruidenkaas op een bagel, toastje of op een broodje, smakelijk!


#kruidenkaas #homemade #food #foodphotography #foodconcepts #ineenpotje