top of page

ZELF BIETENPESTO MAKEN



Als je mij zou vragen of ik bietjes wil eten bij mijn avondeten, zit ik zeker niet als eerste aan tafel. Het is een groente die ik zelden, of beter gezegd nooit eet. Rode bieten hebben die typerende aardse smaak, waar ik persoonlijk niet zo van houd. Maar tegelijkertijd is het een gezonde, friszoete knolgroente, met ook nog eens een fantastische kleur.

Sinds ik een tijdje geleden een heerlijk belegd broodje met bietenpesto heb gegeten, werd mijn eerdere bieten-oordeel geveld. Ik moest en zou zelf ook een bietenpesto maken en wat blijkt, te lekker en zo in elkaar gedraaid.


BIETENPESTO

Voor een grote pot bietenpesto, ca 500 gram

Nodig

300 gram rode bieten (voorgekookt) | 70 gram pijnboompitten | 25 gram pompoenpitten | 35 gram Parmezaanse kaas, geraspt | 1 grote teen knoflook, geperst | 10 el olijfolie | 15 gram basilicum | zeezout

Doen

• Voor deze bietenpesto gebruikte ik voorgekookte rode bieten. Snijd in blokjes.

• Pureer in een blender of met een staafmixer de bietenblokjes, pijnboompitten en pompoennpitten.

• Voeg de Parmezaanse kaas, samen met de knoflook, basilicum en olijfolie toe. Mix het bietenmengsel goed. Voeg naar smaak zeezout toe.

Lekker op homemade naanbrood!

Tip

Wil je geen kant-en-klare bieten gebruiken, dan kook je de biet in ongeveer 45 minuten gaar. Verwijder de schil en snijd in blokjes.

Variatietip

Je kunt de pijnboompitten vervangen door walnoten of ongezouten cashewnoten.

Ga je zelf ook aan de slag om je eigen bietenpesto te maken, dan kan je hier jouw 'bietenpesto label' downloaden & printen. Even uitknippen en met dubbelzijdige tape op je voorraadpot plakken. Klaar is je eigen pietenpesto!


#ineenpotje #bietenpesto #spreads #packagingdesign #label #foodpackaging

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
bottom of page