top of page

VERJAARDAGSTAART & MEERAfgelopen weekend vierden wij feest. Teije werd 4 jaar. Wow, wat een leeftijd. Het blijft een cliché om te zeggen dat de tijd zo snel gaat en dat ze zo snel groot worden. Het is ook echt zo! Een hele nieuwe fase is gestart: de basisschool.

Ondanks dat het echt Teije zijn feestje was, hadden we nog wel wat meer redenen om feest te vieren. De verkoop van ons appartement én de koop van ons nieuwe huis. Hoewel dit allemaal fantastisch nieuws was, ging het allemaal zo snel dat ik het even niet meer bij kon houden. Alle vreugde werd bij mij voornamelijk overspoeld door de overdrachtsdatum die nogal op me af kwam gevlogen. Gelukkig heb ik mezelf een aantal keer geknepen, of het allemaal wel echt gebeurde. En ja, in december gaan we toch echt verhuizen!Maar hé, zien jullie hier die tafel vol taart?! Ik pakte weer flink uit voor Teije zijn vierde verjaardag. Het werd een goedgevulde zoete tafel met een oreo-cheesecake, waar je zeker een punt van moet eten. Of wat dacht je van een goddelijke brownie, doortrokken van chocolade met een heerlijke romige frosting en on-top Maltesers die zorgen voor een knapperige bite. Begint het water je al in de mond te lopen? Bovenstaande recepten haalde ik uit mijn all-time favorite bakboek Zoet & Shoot van Linda Lomelino. Een geweldig boek als je van bakken en fotograferen houd, net zoals ik.

Teije wilde graag een eigen taartje maken met aardbeien en slagroom, dus bakte ik nog een citroen tulbandcake, waarover ik een frisse fruitspread van aardbeien lepelde. En niet te vergeten een kommetje vers opgeklopte slagroom. Met nog een paar glutenvrije knapperige chocoladekoeken en infused waters van aardbei en citroen & munt, stond de tafel goed vol.
#zoetampshoot #verjaardagstaart #foodconcepts #birthdaycake #cheesecake #brownie #tulbandcake #fruitspread

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
bottom of page