LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

TACO PIZZA



Een paar weken geleden bakte ik deze plaattaart voor de 'hartige ronde' op mijn verjaardag. Het is een eenvoudig recept dat je heel gemakkelijk tussendoor even klaarmaakt. En met alle losse ingrediënten om de plaattaart mee te beleggen, kan iedereen er zijn eigen feestje van maken.

Heb je op zo'n druilerige zondagmiddag nou ook geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel gezellig te tafelen, dan is deze Taco Pizza dé uitkomst. Je hoeft alleen de bodem van de pizza maar voor te bereiden, wat komkommer, cherry tomaten, paprika en andere groeten naar keuze te snijden en klaar.

Wil je het nog wat gezelliger maken, serveer alles in verschillende schaaltjes en kommetjes en het wordt vanzelf een feestje op je tafel!


TACO PIZZA

Plaatpizza voor 3-4 personen

Nodig

Voor de bodem

1 verse bladerdeeg op rol | 500 gram gehakt | 150 ml tomaten passata | 1 ui, gesnipperd | 1 teentje knoflook, fijngehakt | 2 tl oregano | 2 tl paprikapoeder | 2 tl komijn | 1 ei, losgeklopt

Voor de topping

250 gram cherry tomaten, gehalveerd | 1 komkommer, in kwartjes | 1 paprika, in reepjes | 2 avocado's, in schijfjes | 125 ml zure room | 200 gram geraspte kaas | andere ingrediënten naar keuze

Doen

Voor de bodem

• Verwarm de over voor op 200 graden.

• Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie.

• Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak dit tot het gaar is.

• Voeg de tomatenpassata toe en mix door elkaar, zorg ervoor dat het mengsel niet te nat wordt.

• Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel het gehaktmengsel over het deeg.

• Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en bak vervolgens de plaatpizza in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Snijd de plaatpizza in een gewenst aantal stukken en beleg naar smaak. Smakelijk!



#tacopizza #uitdekeukenvannica #weekendbites #hartigetaart

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png