LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

SNELLE KANEELBROODJES



De afgelopen weken zijn nogal een rollercoaster geweest. Van het besluit om ons appartement in de verkoop te zetten, welke binnen slechts één week op Funda verkocht is, tot Teije die volgende week alweer vier jaar wordt en begint aan een nieuwe fase: de basisschool. We hadden gehoopt om voor die tijd ons nieuwe droomhuis gevonden te hebben, maar helaas blijkt dit nog niet zo makkelijk. Al dat zoeken en geregel, met daarnaast het gehaaste leven wat gewoon maar doorgaat, had ik de afgelopen week minder tijd om in de keuken te staan.

Samen met Teije maakte ik daarom deze super simpele, maar perfecte broodjes voor dit herfstige weer. Hadden wij toch nog iets lekkers te smullen.



KANEELBROODJES

Voor 6 heerlijke kaneelbroodjes

Nodig

Voor de kaneelbroodjes

5 plakjes bladerdeeg (ontdooid) | 50 gram zachte (room)boter | 2 tl kaneel | 50 gram bruine basterdsuiker | 1 tl kardemom, fijngemalen

Voor het glazuur

100 gram poedersuiker | 1 tl vanille extract | 2 el melk

Doen

Voor de kaneelbroodjes

• Verwarm de oven voor op 200 °C.

• Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar, zodat ze een lange strook vormen.

• Meng de kaneel en kardemom door de zachte boter heen en bestrijk hiermee de strook bladerdeeg. Verdeel hier gelijkmatig de suiker overheen. Rol de strook bladerdeeg op en druk het uiteinde vast.

• Snijd met een scherp mes de rol bladerdeeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

• Bak de kaneelbroodjes in 10-12 minuten op 200 °C.

Voor het glazuur

• Terwijl de kaneelbroodjes in de oven staan, maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.

• Als de kaneelbroodjes uit de oven komen, serveer je ze gelijk met wat glazuur erover. Smullen!



#kaneelbroodjes #kaneelrolletjes #bakkenmetbladerdeeg #snellekaneelbroodjes #uitdekeukenvannica #foodphotography #zoetampshoot

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png