top of page

SINAASAPPEL-KWARKTAARTJEEen ontbijttafel met lekkere havermout-cupjes, gevuld met kwark en stukjes sinaasappel - aka - sinaasappel-kwarktaartjes uit de keuken van Nica. Voor de foto wat oranje besjes erop, smullen maar!

Het idee voor deze ontbijttaartjes was al snel duidelijk. Bij toeval liep ik tegen sinaasappel-bloesem honing van ‘La Place’ aan (geen spon). Het bleek de ideale honing voor de havermout cupjes. Heb je deze honing niet in huis, je kan deze prima vervangen door gewone honing. Het recept voor de cupjes was een klein beetje puzzelen. De eerst lading was namelijk te droog, waardoor de cupjes direct uit elkaar brokkelden, wanneer ik ze uit de cupcaketray probeerde te halen. Met een paar kleine aanpassingen waren de cupjes stevig én niet droog. Ik vulde ze met wat sinaasappelkwark en stukjes sinaasappel.

Van de styling en fotografie maakte ik weer een feestje. Blauwe en oranjetinten blijken een match-made-in-heaven bij de styling van deze taartjes. Niet gek natuurlijk, want het oranje zit ‘m al in de sinaasappels. Maar het zijn ook vooral tinten die veel terugkomen in mijn foto’s en andere grafische uitingen. Op dit moment (wintermood) ben ik fan van oranje en cognackleuren, waar ik in de zomer vaak meer van de rozetinten ben. Voor de styling gebruikte ik, heel simpel, dennenappeltjes die ik met Teije in het bos gevonden heb en takjes met oranje/rode besjes. En niet te vergeten uit de servieskast: stukken uit mijn collectie antieke bordjes, kommetjes en emaille bekers. Plaatje compleet denk ik zo!

Wil jij ook aan de slag om deze fijne sinaasappel-kwarktaartjes op je ontbijttafel te toveren? Klik dan snel hier om de receptenkaart te downloaden. Wil je de receptenkaart niet als gevouwen kaartje printen, maar lekker makkelijk op 1 pagina, dan kun je dit bestand downloaden. Je kunt nu zelf kiezen welke pagina je uitprint. Veel plezier ermee!
#receptenkaart #zoetengoed #sinaasappelkwarttaartje #ontbijttaartje #sinaasappelkwark #havermoutgebakje #havemoutcups #fooddesigntilburg #fooddesign #foodfotografie

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
bottom of page