LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

ROZE CAKE, PANNENKOEKJES & MEER



Over een kleine maandje verwachten mijn zus en haar partner hun dochtertje. Een lief, klein nichtje erbij voor mij. Hoe bijzonder! Om mijn zus nog even wat extra in het zonnetje te zetten, organiseerde ik een babyshower voor haar. Niet te veel poespas, wel een dosis gezelligheid, veel cadeautjes en een tafel vol zoete en hartige hapjes.

De eerste ronde met een tafel vol zoete hapjes, liet iedereen al watertanden bij binnenkomst. Met een volzoete aardbeiencake, bosbessen-appel crumble, gezellige meloentaartjes en zoentjes met roze muisjes on-top, werden de nodige calorieën weggewerkt. Oeps! Cheaten mag ook wel eens toch..



De hartige ronde kon na het maken van posters voor de lightbox natuurlijk ook niet ontbreken. Iedereen maakte een potster met een zelf-bedachte quote, een bijzonder en persoonlijk cadeau.

Favoriet waren de bietenpannenkoekjes met geitenkaascème en het naanbrood met verschillende spreads; pesto, zoete paprika, hummus & avocado. Zelf naanbrood maken is makkelijk en snel gedaan. Het recept vind je hier. Benieuwd naar deze verrassende bietenpannenkoekjes, het recept vind je hieronder.


BIETENPANNENKOEKJES

Voor 5 pannenkoeken

Nodig

Voor het beslag

300 ml melk | 250 gram bloem | 2 eieren | 125 gram gekookte bieten | snufje zout | zonnebloemolie

Voor de geitenkaascrème 150 gram zachte geitenkaas | 125 ml crème fraîche | 15 gram platte peterselie, fijngehakt

Doen

Voor het beslag

Pureer in een blender of met een staafmixer de bietjes.

• Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de helft van de melk. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe. Voeg één voor één de eieren toe en mix samen met de gepureerde bietjes tot een glad beslag.

• Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de pannenkoeken op een middelhoge stand in circa 4 minuten gaar. Keer halverwege en herhaal tot het beslag op is.

Voor de geitenkaascrème • Meng in een kom de geitenkaas met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.

Voor de pannenkoekenrolletjes met geitenkaascrème

• Bestrijk de pannenkoekjes met de geitenkaascrème, rol op en snijd in stukjes. Garneer eventueel met wat peterselie.



#zoetampshoot #babyshower #rozehapjes #bietenpannenkoekjes #aardbeiencake

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png