PIZZA MET RODE PESTO



Pizza, pizza, ooohhh pizza! Ik vind pizza heerlijk, of het nu voor de lunch, een punt als hartige snack, of diner is. Met een goede pizza kun je mij altijd verblijden.

Tijdens ons uitje naar Florence haalden we een paar flinke stukken pizza en de lekkerste Toscaanse focaccia bij 'Focacceria Pugi', waar je volgens de locals dit lekkerste platte brood kunt halen. Ook de pizza hier was om te smullen (na een eerste pizzaronde ging ik terug voor een tweede ronde). Een goed belegde pizza, met een knapperige korst en toch ook zachte bodem. We hebben er geproefd met funghi (champignons), pomodoro (tomaat) & mozzarella. Stuk voor stuk lekker!

Een tijdje geleden maakte ik mijn eigen rode pesto in een potje. Of je nu groene of rode pesto hebt, pesto is gewoon zo lekker veelzijdig. Of je het nu door de pasta doet, er een broodje mee belegd, of net zoals ik gedaan heb, als basis voor je pizza gebruikt.


PIZZA MET RODE PESTO

Voor 1 grote pizza, of 2 kleinere pizza's

Nodig

Voor de bodem

350 gram (spelt)bloem | 7 gram gedroogde gist (1 zakje) | snufje zout | 160 ml lauwwarm water | 2 el olijfolie

Voor de topping 100 gram rode pesto | 2 rode uien, in halve ringen | 1 paprika, in reepjes | 160 gram tonijnstukken in water | 125 gram mozzarella | 100 gram rucola

Doen

Voor de bodem • Los de gist op in het water in een kom. Laat het mengsel 5 minuten staan en roer het even door. Laat nog 5 minuten staan tot de oppervlakte licht begint te schuimen. De gist is nu actief.

• Zeef de bloem boven een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi het zout over de bloem. Giet in het kuiltje het gistmengsel en de olie. Meng alles tot een samenhangend deeg.

• Kneed er in 10-15 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.

• Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.

• Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

• Rol het deeg uit tot een mooie dunne bodem. Maak 1 groter, of 2 kleinere (ø25-30 cm). Ik maakte een ronde pizza, maar een rechthoekige kan ook prima.

• Bestrijk de pizzabodem(s) met de rode pesto en beleg met rode ui, paprika & tonijn.

• Verdeel de mozzarella over de pizza.

• Bak de pizza in 8–10 minuten af (op een pizzasteen) in het midden van de oven.

• Serveer met rucola en bespreken eventueel met Extra Vierge olijfolie. Smakelijk!


#uitdekeukenvannica #hartigetaart #pizza #rodepesto #pizzazelfmaken

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png