PINDAKAAS, PINDAKAAS & PINDAKAAS



Alle pindakaas liefhebbers opgelet, want bij deze komt er een overload aan pindakaas aan, met maar liefst drie verschillende pindakaasrecepten. Als je al voor pindakaas gaat, dan raad ik je zeker aan om de variant pindakaas zeezout karamel van Mister Kitchens eens te proberen. Ik kan je vertellen, deze variant is heerlijk. Je kan 'm natuurlijk gewoon op je boterham smeren, maar je kan er ook nog veel meer mee! En nee, deze blog is niet gesponsord hoor. Ik pakte een tijdje terug een potje mee uit de supermarkt en wachtte op inspiratie om ermee aan de slag te gaan.

En bij toeval, toen ik mijn eerste pindakaasrecept aan het uitwerken was, schoten me er nog twee leuke recepten te binnen. Zo begon ik met een goddelijke pindakaas cheesecake met een bodem van zanddeeg en on-top een laag pure chocolade met gekarameliseerde pinda's. Teije verraste ik op woensdagmiddag met een stapel pindakaas wentelteefjes met een flinke dot verse fruitspread frambozen en verse framboosjes. Wat heeft 'ie zitten smullen. En voor mezelf bakte ik een supersimpel ontbijt: pindakaas granola met grofgehakte pure chocolade. Elke ochtend vulde ik mijn 'lunchpot' (in mijn geval dus ontbijtpot) met yoghurt en het aparte vakje met mijn homemade granola. Iedere dag een lekker en goedgevuld ontbijt mee, heerlijk!

Benieuwd naar de recepten? Hieronder alvast twee van de drie om zelf aan de slag te gaan. De pindakaas cheesecake volgt volgende week!



PINDAKAAS WENTELTEEFJES MET FRUITSPREAD FRAMBOZEN

Voor 6 wentelteefjes

Nodig

8 flinke sneetjes bruin brood | 2 eieren | 2 tl pumpkin spice | 2 el pindakaas zeezout karamel | snufje kurkuma | 1 tl vanille-extract | 250 ml melk | roomboter om in te bakken | handjevol frambozen | 2 el fruitspread frambozen (volg het recept, en vervang de blauwe bessen en aardbeiden voor frambozen)

Doen

• Doe de eieren met de melk, pindakaas en kaneel in een diep bord of schaal en meng tot een geheel.

• Leg de sneetjes brood één voor één in het wentelteefjes-mengsel. Laat allebei de kanten van het brood weken. Houd ongeveer 10 seconden per kant aan, anders wordt het brood te zacht en valt het snel uit elkaar. Leg alle sneetjes brood op één stapel en giet het overige mengsel over de stapel heen.

• Verhit een koekenpan met een klont roomboter. Zet, zodra de pan warm is, het vuur lager en doe het geweekte brood in de pan. Bak totdat allebei de kanten goudbruin kleuren, dit duurt zo’n 3 tot 4 minuten in totaal.

• Lepel een flinke dot fruitspread over de wentelteefjes en garneer met frambozen. Smakelijk!


PINDAKAAS GRANOLA MET PURE CHOCOLADE

Voor 1 grote voorraadpot

Nodig

100 gram havermoutvlokken | 100 gram havermout | 4 el (gebroken) lijnzaad | 100 gram | 75 gram ongezouten pinda's, grofgehakt | pindakaas zeezout karamel | 50 gram honing | 30 gram kokosolie | 1/2 tl kaneelpoeder | zeezout | 75 gram pure chocolade, grofgehakt

Doen

• Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.

• Meng in een grote kom de havermoutvlokken, havermout, pinda's en lijnzaad door elkaar.

• Verhit een steelpannetje op middelmatig vuur met de pindakaas, honing, kokosolie en kaneel. Breng smeltend tegen de kook aan en giet vervolgens bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in het pindakaas mengsel.

• Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Zet de bakplaat in de oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel de granola met pindakaas. Meng de grofgehakte chocolade met de afgekoelde granola.

• Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze granola gerust twee weken houdbaar.​


#pindakaas #pindakaaszeezoutkaramel #misterkitchens #pindakaasgranola #pindakaascheesecake #pindakaaswentelteefjes #bakkenmetpindakaas #zoetampshoot

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png