LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

PINDAKAAS CHEESECAKE



Ben jij een pindakaas lover en houd je ook nog eens van cheesecake? Oh boy, dan is deze pindakaas cheesecake zeker voor jou bestemd! Schrik zeker niet van alle verschillende onderdelen in dit taartje, lees: zanddeegbodem, pindakaasvulling, chocoladetopping én gekarameliseerde pinda's. Moeilijk is het echt niet om dit pindakaastaartje te maken hoor. Begin je al te watertanden? Juist, aan de slag dus maar!



PINDAKAAS CHEESECAKE

Voor één pindakaas cheesecake

Nodig

Voor de zanddeegbodem

200 g bloem | 100 g suiker | snufje zout | 120 g boter | 1 eigeel

Voor de pindakaasvulling

125 ml slagroom | 100 g roomkaas | 100 g suiker | 175 g pindakaas zeezout karamel

Voor de chocoladetopping

125 ml slagroom | 200 g melkchocolade

Voor de gekarameliseerde pinda's

10 g boter | 1½ el honing | 1½ el bruine basterdsuiker | ½ tl kaneel | 100 g pinda's

Optinoneel

handjevol verse frambozen

Doen

Voor de bodem

• Zeef de bloem en meng dit samen met een snufje zout en suiker in een kom.

• Snijd de boter in stukjes en kneed dit met het meelmengsel tot een korrelige substantie. Voeg het eigeel erbij, kneed het snel door en vorm dit tot een bal. Dek de bal af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

• Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog een keer goed door en eindig weer met een bal. • Bestuif je werkblad met bloem en maak met een deegroller het deeg plat. Leg de lap over je ingevette bakvorm (ik gebruikte een langwerpige bakvorm met losse bodem) en druk het deeg aan op de bodem en langs de randjes. Prik met een vork gaatjes om luchtbellen te voorkomen. Bedek dit voorzichtig met een stuk folie (zachtjes aanduwen) en zet dit in de oven voor 20 minuten op 180 graden of totdat het lichtbruin is. Je kan er ook voor kiezen om blind te bakken.

• Haal vervolgens voorzichtig het folie eraf en duw eventuele luchtbellen met de bolle kant van een lepel plat. Bak het deeg nu af op dezelfde temperatuur voor ongeveer 15 minuten totdat de randjes bruin worden. Haal de bakvorm uit de oven en laat het goed afkoelen.

Voor de vulling

• Klop 125 ml slagroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat dit opstijven in de koelkast.

• Meng in een andere kom 100 gram roomkaas met 100 gram suiker een halve theelepel zout.

• Voeg de pindakaas toe en roer dit goed door totdat het een glad mengsel is. Schep als laatste de slagroom erdoorheen totdat dit ook goed gemengd is.

• Vul de taartbodem met dit pindakaasmengsel en strijk het glad af met een lepel. Zet het geheel in de koelkast voor 30 minuten.


Voor de chocoladetopping

• Breng de slagroom in een pannetje op laag vuur aan de kook.

• Breek de chocolade in kleine stukjes en giet de warme slagroom erover heen. Laat dit een paar minuutjes staan en en roer door totdat de chocolade en de slagroom één vloeibaar mengsel zijn geworden.

• Giet de chocolade over de pindakaasvulling en strijk eventueel nog met een lepel het oppervlakte glad.

• Zet de gehele taart voor tenminste 2 uur terug in de koelkast. Voor de geduldigen onder ons: deze pindakaas cheesecake is op zijn best na een nachtje in de koelkast!

Voor de gekarameliseerde pinda's

• Smelt in een koekenpan de boter op middelhoog vuur. Voeg de honing en basterdsuiker toe en laat langzaam aan helemaal oplossen en iets donkerder kleuren. Dit duurt zo’n 4 minuten. Let op dat de suiker niet verbrandt, anders smaakt het heel bitter! Roer als laatste de kaneel erdoor. • Meng de pinda's door de karamel totdat alle pinda's bedekt zijn. Laat 10 minuten afkoelen.

• Garneer de pindakaas cheesecake met de gekarameliseerde pinda's en een handjevol verse frambozen voor een frisse touch aan dit verrukkelijke pindakaastaartje. Smakelijk!


#pindakaascheesecake #uitdekeukenvannica #zoetampshoot #pindakaas #pindakaaszeezoutkaramel #foodconcepts #foodphotography

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png