NAANBROOD MET BIETENPESTO



Mijn lunch maakte ik deze week wat specialer met dit heerlijke platbrood, een lekker & makkelijk recept. Je tovert deze naanbroodjes supersnel op tafel en is smakelijk met verschillende spreads naar keuze. Met een zelfgemaakte bietenpesto en verse basilicum op een naanbroodje genoot ik van mijn lunch.

Broodjes tover je natuurlijk niet zomaar op tafel, maar ik denk wel dat platbrood het makkelijkste broodje is dat je kunt maken. Het hoeft niet te rijzen, niet in de koelkast te rusten, maar je bakt het gewoon in de pan. Het basisrecept bestaat maar uit 2 ingrediënten en een snufje zout. Voor wat extra smaak kun je er een kruidenolie overheen doen voor het grillen. Smullen!


NAANBROOD

Voor 8 stuks

Nodig

Voor het deeg

400 gr zelfrijzend bakmeel | 300 gr volle yoghurt | 7 gr zout

Voor de kruidenolie 100 ml olijfolie | 1 teentje knoflook, geperst | 1 tl sesamzaad | 1 tl majoraan | 1 tl oregano | 1 tl basilicum | peper en zout

Doen

Voor de kruidenolie

• Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met de knoflook, sesamzaad en de kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Voor het deeg • Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.

• Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

• Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Rol het lekker plat uit tot je een 'ovalen' vorm hebt.

• Laat in de tussentijd de sandwichgrill (een grillpan kan ook) goed heet worden. Hoe heter, hoe beter.

• Bestrijk het platbrood alvast aan één zijde met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

• Leg het naanbrood met de ingestreken zijde in de sandwich-grill en bestrijk nu de andere zijde van het brood met de kruidenolie. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten goudbruin in de sandwich-grill. Als je een grillpan gebruikt, bak dan het naanbrood in 2-3 minuten per kant goudbruin.


Het is wel het lekkkerste om de verse naanbroodjes meteen op te eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte bietenpesto en verse basilicum.

Heb je wat over? Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Voor gebruiken even toasten in je sandwich-grill en je broodje is weer heerlijk vers.



#lunch #bietenpesto #uitdekeukenvannica #naanbrood #zelfnaanbroodmaken

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png