top of page

(MINI) RED VELVET TAARTJES

Als je het mij vraagt ben ik een zoetekauw tot en met. Niet altijd even gezond, om een taartje te eten waar een hoeveelheid aan suiker in is verwerkt. Maar uitzonderingen mogen gemaakt worden. Vooral met verjaardagen, feestdagen en speciale dagen: zoals in dit geval - Valentijn - natuurlijk. Want ja, de uitdrukking 'liefde gaat door de maag' bestaat natuurlijk niet zomaar!Van kusjes word je niet dik... Wie wil jij een kusje geven?

In mijn studio ontwerp en fotografeer ik ook voor creatieve ondernemers, Droomkoekjes is er daar één van. Waar ik de ene keer vorm geef aan diverse uitingen voor Droomkoekjes, hang ik de andere keer met mijn camera boven een serie koeken waar je 'U' tegen zegt. Stuk voor stuk, prachtige kunstwerkjes.


Ook Valentijn ontbreekt natuurlijk niet in het rijtje van Droomkoekjes. Voor deze Valentijn special maakte ik het ontwerp voor de ansichtkaart en verzorgde ik fotomateriaal voor de website en social media. En weet je wat nou zo leuk is? Na het ontwerpen en fotograferen heb ik altijd een doosje koekjes over (om stiekem zelf op te eten.. shhhtt, don't tell anyone!).


De dikke zoenen heb ik niet zelf opgegeten, maar zijn - zoals je ziet - perfecte toppers voor mijn mini red velvet (valentijns) taartjes. Een mond vol zoals je hoort, maar dat heb je ook zeker wel na het eten van dit taartje. Wil je ze zelf ook maken? Scroll dan gauw verder naar het recept!
MINI RED VELVET TAARTJES


Ingrediënten

Voor de cake (4 taartjes met 2 lagen)

300 g bloem 120 g ongezouten roomboter

300 g kristalsuiker

3 eieren 2 el cacao 2 el rode kleurstof

2 tl vanille-extract 250 ml karnemelk

1/2 tl zout 1 tl baking soda bakvorm van circa 31 x 22 cm

metalen ring (uitsteekvorm) van 10 cm


Voor het roomkaasglazuur 200 g roomkaas 75 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) 150 g poedersuiker 1 theelepel vanille-extract


Aan de slag!

Voor de cake

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix steeds op een hoge snelheid tot elk ei goed is opgenomen. Roer in een kommetje de cacao, vanille-extract, kleurstof en eventueel een scheutje water tot een glad papje. Mix door het botermengsel.


Roer bloem, zout en bakpoeder door elkaar in een grote kom. Voeg om en om droge ingrediënten en karnemelk toe aan de kom waarin je het ei met de suiker hebt gemixt. Begin met 1/3 van de bloem, daarna karnemelk en zo verder. Mix zo min mogelijk en stop meteen als de ingrediënten goed gemengd zijn.


Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak 20-25 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven, laat de bakvorm een paar minuten afkoelen en stort de cake uit op een rooster om volledig af te laten koelen.


Voor het roomkaasglazuur

Mix het pakje roomkaasglazuur even kort tot een glad mengsel. Voeg de zachte boter in kleine delen toe en mix steeds tot de boter goed is opgenomen. Voeg de poedersuiker in twee delen toe en mix tot de suiker goed is opgenomen. Voeg als laatste het vanille extract toe en mix tot het roomglazuur een enigszins witte kleur krijgt. Doe dit niet te lang, anders wordt het glazuur te dun. Gebeurt dit toch, plaats het dan even in de koelkast.


Taartjes opbouwen

Gebruik een metalen ring van 10 cm om 8 rondjes uit de cake te steken. Leg steeds een cakeje op een bord en decoreer met roomkaasglazuur. Dit deed ik met behulp van een spuitzak een glad spuitmondje. Leg er een tweede cakeje bovenop en herhaal. Decoreren met een paar witte en roze pareltjes en een dikke zoen en jouw taartjes zijn klaar!


Wil je meer taartjes bakken? Verdubbel dan gewoon de ingrediëntenlijst en houd een extra bakvorm gereed.

Het is ook weleens leuk om uit te delen, toch? Dit gezellige (taart)doosje vond ik laatst voor een prikkie. Taartje erin, lintje er omheen en een bloemetje eraan. Nu eens kijken wie ik ga verrassen met dit pakketje!


Heb jij inspiratie opgedaan op het kleurrijke blog van Nica Chica? Laat het me vooral weten en tag @nicachica.nl. Of gebruik de hashtags #uitdekeukenvannica #nicapaktin.

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
bottom of page