LEMON-MERINGUE CUPCAKES



In mijn all-time favoriete bakboek 'Zoet & Shoot' staat een citroenmeringuetaart. Zo eentje waar je bij de foto al begint te watertanden en zin krijgt om aan te vallen. Ik had niet zoveel zin om een grote taart in elkaar te draaien en het leek me ook wel weer eens leuk om mijn eigen cupcaketoppers te gebruiken voor een dosis gezelligheid op tafel. Daarom zette ik het recept van deze taart om in twaalf heerlijke cakejes.

Maar dan bedoel ik ook echt lekker. Met twee fijne smaken; friszure lemoncurd en zoete meringue. Ze zijn letterlijk om je vingers bij af te likken en zeg nou zelf, dit is toch een feestje?

De cupcaketoppers, een zakje met 6 verschillende, ontwierp ik alweer een tijdje terug. Ze zijn gemaakt van berkenhout en zijn lasergesneden & gegraveerd. Ik vind ze nog steeds ontzettend leuk en gezellig. Ik verkocht ze tijdens deelname aan verschillende creatieve markten. Wegens tijdsgebrek is de laatste markt nu alweer een hele tijd geleden. Wie weet plan ik binnenkort toch weer eens een marktje in, of bedenk ik wat anders om mijn producten weer te tonen.



LEMON-MERINGUE CUPCAKES

Voor 12 cupcakes

Nodig

Voor de cupcakes

210 gram patentbloem | 7 gram bakpoeder (1 zakje) | snuf zout | 100 gram boter, op kamertemperatuur | 235 gram kristalsuiker | geraspte schil van 1 citroen | 2 eieren, op kamertemperatuur | 50 ml versgeperst citroensap (1-2 citroenen) | 50 ml melk, op kamertemperatuur

Voor de lemoncurd Kijk hier voor het recept voor lemoncurd. Met dit recept heb je meer dan genoeg lemoncurd. Wat je overhoudt kun je lekker wegsnoepen met een scone, of door de yoghurt roeren.

Voor de meringue 6 eiwitten | 270 gram kristalsuiker | 1 tl vloeibaar vanille-extract

Doen

Voor de cupcakes

• Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed de cupcaketray met cakevormpjes.

• Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom.

• Klop de boter licht en luchtig in een andere kom. Voeg de suiker en citroenrasp toe en klop nog een paar minuten. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door na elke toevoeging. Roer het bloemmengsel in delen erdoor. Roer samen met het citroensap en de melk tot een glad beslag.

• Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes en bak de cakejes in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de cakejes afkoelen.

Voor de meringue • Doe de eiwitten, suiker en vanille in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water. Klop met een garde terwijl je het mengsel verwarmt tot circa 65 ˚C of tot de suikerkristallen gesmolten zijn.

• Schenk het mengsel in een grote kom en blijf kloppen met een elektrische mixer tot er een wit, luchtig schuim ontstaat. Klop tot het schuim afgekoeld is (10 minuten).

• Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, kun je ze deels uithollen. Met een scherp mes kun je makkelijk een rondje maken en een stukje cake verwijderen.

• Vul een kleine spuitzak met lemoncurd en vul zo gemakkelijk de uitholling in de cupcakes.

• Als de cupcakes gevuld zijn met de lemoncurd vul je een grotere spuitzak met het Italiaanse schuim, om deze in een mooie swirl op de cupcakes te spuiten.

• Met een gasbrandertje werk je de swirl af. Heb je geen gasbrandertje, maar wel een gaskookplaat, dan kun je de cakejes ook hier voorzichtig langs draaien.


#zoetampshoot #lemoncurdzelfmaken #lemonmeringue #cupcakes #cupcaketoppers #lasercut #productdesign

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png