CITROEN KRUIMELCAKE



Heb je zin in een ontbijtcake, of lust je een plakje bij de lunch of een fijne cake bij de 'afternoon tea'. Met deze citroen kruimelcake zit je goed. Een heerlijke luchtige cake met in elke laag een vleug citroen. Bestrooi licht met poedersuiker en serveer met verse frambozensaus. Yum!


CITROEN KRUIMELCAKE

Voor één ronde cake (ø 22 cm)

Nodig

Voor de kruimeltopping

60 gram ongezouten roomboter, koud | 125 gram bloem | 70 gram kristalsuiker | rasp van 1 citroen | sap van een halve citroen

Voor de cake 250 gram bloem | snuf zout |16 gram bakpoeder | 115 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur | rasp van 2 citroenen | 150 gram kristalsuiker | 1 ei, kamertemperatuur | 1 el vanille extract | 125 ml karnemelk | sap van 1,5 citroen | poedersuiker

Voor de frambozensaus 150 gram verse of ontdooide frambozen | 100 ml water | 35 gram kristalsuiker | 0,5 tl vanille extract | 2 tl maizena

Doen

Voor de kruimeltopping

• Mix in een kom de roomboter, bloem, kristalsuiker en citroenrasp en - sap tot een kruimelig deeg.

• Zet opzij en ga aan de slag met het cakebeslag.

Voor de cake • Verwarm de oven voor op 175 ˚C en vet een springvorm in.

• Meng in een kom de bloem, het zout en bakpoeder.

• Mix in een andere kom de ongezouten boter, suiker en citroenrasp licht en luchtig.

• Meng in een beker de karnemelk en citroensap.

• Voeg 1/3 van het bloemmengsel en karnemelk-mengsel toe aan de luchtig geklopte boter en mix goed door. Herhaal dit met nog een keer 1/3 van beide mengsel en voeg de vervolgens de laatste 1/3 toe aan het mengsel. Mix door tot je een glad beslag hebt.

• Verdeel het cakebeslag over de springvorm en bestrooi met de kruimeltopping.

• Zet de springvorm in de oven en bak gaar in 45-50 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker. Wanneer deze er schoon uit komt, is de cake gaar.

• Laat de cake afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met verse frambozensaus!

Voor de frambozensaus

• Meng de frambozen, het water, de suiker en vanille in een pan. Druk de frambozen met een vork fijn en breng het mengsel aan de kook.

• Leng de maizena aan met wat water en roer dit papje door het frambozenmengsel. Laat koken tot het mengsel indikt.

• Druk de saus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat de saus afkoelen en zet hem in de koelkast.



#uitdekeukenvannica #zoetampshoot #citroenkruimelcake #citroencake #kruimelcake #zoetezonde #frambozencoulis

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png