30 JAAR & ZOETE TAARTJES



Dertig jaar en een beetje. Gisteren vierde ik voor familie en vrienden mijn dertigste verjaardag. Klein, fijn, maar met een tafel vol lekkers.

Met een heerlijk notentaartje, frisse fruitspiesjes en een zomerse limoentaart met gemarineerde aarbeien verraste ik mijn bezoek. Hoewel ik het erg belangrijk vind hoe mijn taarten smaken en hoe ze eruit zien, is dit maar een deel van het totaalplaatje. Wat deze recepten echt tot leven brengt is het bakken, het eten en het delen. Met liefde gemaakt, smaakvol en ze staan symbool voor het samenkomen met familie en vrienden.


Een hele tijd geleden maakte ik dit notentaartje met knapperige bodem, grofgehakte noten en karamel al eens. Het is een super easy taartje én ook nog eens zo lekker! Je haalt met gemak 10-12 stukken uit dit taartje en de leftovers bewaar je makkelijk buiten de koelkast, afgedekt met aluminiumfolie. Niet verwacht met dit warme weer, maar dit notentaartje was de favoriet van de dag!


De limoentaart met gemarineerde aardbeien bakte ik naar recept uit mijn all-time-favorite boek 'Zoet & Shoot' van Linda Lomelino. Elke verjaardag probeer ik weer wat nieuws en alle recepten, dus ook van dit limoentaartje, zijn om je vingers bij af te likken. De combinatie van limoen en aardbeien is heerlijk. De limoenvulling in deze taart smelt in je mond en wordt samen met de aardbeien en de knapperige bodem een echte smaaksensatie.

LIMOENTAART MET GEMARINEERDE AARDBEIEN

Voor 8-10 punten

Nodig

Voor de taartbodem

125 gram boter | 250 gram digestive koekjes | 50 gram geraspte kokos

Voor de vulling

1 blik gezoete gecondenseerde melk (397 gram) | 4 eidooiers | 1 el geraspte limoenschil | 100 ml versgeperst limoensap | 4 eiwitten

Voor de limoensiroop

geraspte schil en sap van 1 limoen | 100 ml water | 145 kristalsuiker

300 gram verse aardbeien

Doen

Voor de taartbodem

Smelt de boter | Maal de koekjes en het kokos tot fijne kruimels in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor | Bekleed een taartvorm met losse bodem met een diameter van 24 cm met het kruimelmengsel en druk goed aan | Zet de vorm 20 minuten in de koelkast

Vulling en bakken

Verwarm de oven voor op 175 graden | Klop de gecondenseerde melk, eidooiers, limoenrasp en het -sap in een grote kom door elkaar | Klop de eiwitten in een andere kom tot een stevig schuim | Spatel de helft van het eiwitschuim door het limoenbeslag | Voeg daarna het resterende eiwitschuim toe (door het eiwitschuim er in delen door te roeren houd je het beslag luchtiger) | Meng niet te veel, maar net voldoende om geen strepen eiwitschuim meer te zien

Schep het beslag in de vorm en bak de taart 15-20 minuten, of tot de vulling net stevig is | Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minstens 3 uur in de koelkast

Limoensiroop

Breng de limoenrasp en het -sap, het water en de suiker aan de kook en laat 10 minuten koken, of tot de siroop iets is ingedikt | Laat het iets afkoelen

Decoreren

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes | Voeg de aardbeien toe aan de limoensiroop en laat ze 30 minuten trekken | Maak de taart voorzichtig los van de vorm | Schep vlak voor het serveren de aardbeien en wat eetlepels limoensiroop over de vlaai | Serveer eventueel met wat lobbig geklopte slagroom



#birthdaycake #verjaardag #notentaartje #uitdekeukenvannica #limoenaardbeientaart #zoetampshoot

Een kleurrijk blog over (zoete) taartjes, mooie plaatjes en fijne vormgeving.

LINKS

CONTACT

NICA CHICA

Nicole Vermolen

T +31 (0)6 533 06 322

E info@nicachica.nl

Varsseveldstraat 106

5036 TG Tilburg

Wie houdt er nu niet van mooie plaatjes, zoete taartjes en fijne vormgeving? De combinatie ervan is waar Nica Chica voor staat. Met oog voor detail én met herkenbare eigen stijl - bakt, ontwerpt en fotografeert - Nica er lustig op los.

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png