SAMENWERKEN

Heb jij een product, restaurant, of een tof idee? Denk je dat wij een match zijn? Laat het me vooral weten, dan kijken we samen naar hoe we dit idee kunnen vertalen naar een samenwerking op nicachica.nl.

Ik heb je bericht ontvangen!

STYLING & FOTOGRAFIE
Concept / Styling / Food- en Productfotografie

Bijna drie jaar geleden leerde ik Rita, van Lá e Cá, kennen op een creatieve markt. We hadden direct een fijne klik en hielden al die tijd contact. Ook schreef ik destijds deze blog: over thee & zout. Het concept achter Lá e Cá - ook wel daar en hier - vind ik zo mooi. De liefde voor haar geboorteland Portugal, met al haar pracht en praal, is onbeschrijfelijk groot. Rita wilt de levensstijl van daar, hier in Nederland met jou delen. Ze vertelt een goed verhaal met eerlijke producten. Denk aan lekkere hapjes, prachtig aardewerk, schalen van kurk en intense wijnen. Authentiek, biologisch en duurzaam, van kleine lokale producenten. Met veel liefde geselecteerd. 

Nadat Rita en ik de eerste plannen gesmeed hadden voor een fijne samenwerking - waar Lá e Cá haar producten onder de aandacht wilde brengen en waar ik het creatieve plaatje op me nam: concept, styling & fotografie - was er nog de zoektocht naar een passend, Portugees recept. Sabine van Saudalicious deelt op haar blog haar liefde voor de Portugese keuken en vult het plaatje perfect aan. Haar eigen woorden: 'Saudalicious is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de balans tussen het optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen.

 

Al snel kwam Sabine met een heerlijk gerecht, waarbij de lekkere en gezonde 'Lupine boontjes' in de schijnwerpers worden gezet. Door de voedingswaarde en de relatief milde smaak lenen ze zich namelijk perfect voor in een (vegetarische) zomerse maaltijdsalade, welke wordt aangevuld met nog meer Portugese ingrediënten: waaronder schapenkaas, olijfolie, Portugese honing en gedroogde paprikasnippers. Voor in de salade is het handig als je ze wel eerst even van het velletje ontdoet. Dat eet wat gemakkelijker, al zijn ze dan wel iets minder fotogeniek.

 

Lupine boontjes - oftewel; tremoços - grote kans dat jij hier nog nooit van hebt gehoord. Lupine boontjes zijn in Portugal heel populair als 'snack' voor bij bijvoorbeeld een biertje, zoals wij nootjes bij ons borreltje snacken. Ook ik kende deze boontjes nog niet, maar vanaf de eerste 'boon' ben ik al overtuigd. En een erg fijne bijkomstigheid: het is zelfs een hele gezonde snack! Het zijn de zaden van de witte Lupine plant en zijn pas eetbaar nadat ze zijn gekookt en geweekt in zout water. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn ook een goede bron van eiwitten. 

 

Ben je er klaar voor om mee te gaan naar Portugal voor een heerlijke maaltijd? Binnen no-time kan jij ook genieten van een simpele, maar heerlijke salade, geserveerd in het prachtige aardewerk servies van Lá e Cá - Daar en Hier. En vergeet er vooral geen lekker Portugees wijntje bij te schenken!

  • Instagram - Nica Chica
  • Facebook - Nica Chica
  • Pinterest - Nica Chica
Logo - 580 x 100 px.png